Pomlajevanje rok (dlani)

Dlani so del telesa, kjer se najprej vidijo znaki staranja, kar je tudi razumljivo, ker so v gibanju večji del dneva in so pogosto izpostavljene zunanjim vplivom, kot sta mraz in izsuševanje. Ko se staramo, prihaja na dlaneh do izgube podkožnega mehkega tkiva, kar vpliva na izrazitejši videz tetiv in kostne strukture. Tenka koža dlani sčasoma postaja še tanjša in bolj groba ter nagubana, izpostavljenost soncu pa ima za posledico sončne pege in hiperpigmentacijo.

S tretmaji pomlajevanja dlani postaja koža bolj napeta, obnavlja se volumen mehkega tkiva in tako se zmanjša vidnost ven in tetiv. Dlani/roke izgledajo po tretmaju mnogo mlajše in negovane. Tretmaji pomlajevanja so neinvazivni, lahko pa so tudi kirurški ter se individualno kombinirajo, odvisno od potreb in želja stranke.

Tretmaje pomlajevanja dlani lahko razdelimo v kategoriji obnavljanja volumna in pomlajevanja kože.

Obnavljanje izgubljenega volumna

Obnavljanje volumna v območju dorzuma dlani zmanjšuje vidnost ven in tetiv, kar lahko dosežemo z neinvazivnimi tretmaji – z injektiranjem dermalnih filerjev hialuronske kisline ali stimulatorjev sinteze kolagenov, pa tudi s kirurškimi posegi prenosa maščobnih celic.

Dermalni filerji

Tretma z dermalnimi filerji štejemo za neinvazivnega, učinek pa je nadomeščanje izgubljenega volumna, boljša hidratacija in elastičnost kože ter stimuliranje sinteze kolagenov. Obstaja nekaj vrst dermalnih filerjev, ki se lahko uporabljajo v postopku pomlajevanja dlani – kot so hialuronski filerji, Profhilo in stimulatorji sinteze kolagenov (Radiesse). Postopek je hiter, za izkušenega strokovnjaka enostaven, okrevanje pa je hitro. Možni stranski učinki tega tretmaja so redki, običajno gre za manjše otekline ali modrice, ki minejo v nekaj dneh. Tretma je skorajda neboleč, rezultati pa so vidni do 18 mesecev. Odvisno od stopnje izgube volumna sta potrebna eden ali dva tretmaja.

AFT ali lipofilling

Avtologni transfer maščobe je izredno učinkovit pri nadomeščanju izgubljenega volumna – to je kirurški poseg, ki se izvaja v dveh korakih: prvi je jemanje maščobnih celic iz določenih delov telesa, pri drugem pa se po odgovarjajoči pripravi maščobne celice injektirajo v dlani. Poseg se izvaja ob lokalni anesteziji. Ker se pri vsakem transferju maščobe določen del celic resorbira, sta za optimalen rezultat običajno potrebna dva tretmaja. Okrevanje poteka malce dlje časa, rezultat pa je trajnejši.

Pomlajevanje kože:

Koža se lahko uspešno pomladi s kombinacijo laserskega tretmaja, kemičnih pilingov za blage spremembe, radiofrekvenco ter injektiranjem „skinboosterjev” hialuronske kisline.

Laserski tretmaji

Pogosto za doseganje najboljšega rezultata uporabljamo kombinacijo laserjev. Laserski tretmaji se lahko uporabljajo za odstranjevanje sončnih peg, na primer s Q switch laserjem ali Er:YAG laserjem, ki izboljšuje teksturo kože tako, da odstranjuje plitke do zmerno globoke gube na koži ter hkrati stimulira sintezo kolagena in elastina. Pri laserskih tretmajih so možni stranski učinki blaga rdečica in luščenje kože, pigmentacije lahko začasno izgledajo temnejše. Do mesec dni po tretmaju se dlani ne smejo izpostavljati soncu.

Kemični piling

Tretma s kemičnim pilingom sodi med neinvazivne tretmaje, s katerimi se lahko znatno zmanjša nezaželjena pigmentacija kože, z odstranjevanjem poškodovanega površinskega sloja tretirana regija deluje mlajša in bolj sveža. Kemični piling priporočamo, če so spremembe na koži blage.

Radiofrekvenca

S tretmaji z radiofrekvenco spodbudimo naravno sintezo kolagenov. Postopek je neboleč, neinvaziven in se najpogosteje uporablja za preprečevanje procesa staranja ter za razreševanje blagih sprememb, ko želimo na naraven način obdržati mladosten videz dlani.

„Skinboosterji” hialuronske kisline

Ti filerji se injektirajo po površini s tenkimi iglicami ali kanilami ter kožo naredijo hidrirano.

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr