Laserska operacija čezmernega potenja pod pazduho

Potenje je fiziološki telesni proces, s katerim se ljudsko telo hladi in na ta način regulira telesna temperatura. Najpogostejša motnja je čezmerno potenje (hiperhidroza), ki je načeloma neprijeten.

Najbolj pogosto se javlja čezmerno potenje v regijah pod pazduho, na dlaneh, stopalih, obrazu itn.

Posebej neprijetno je potenje v regijah pod pazduho zaradi madežev, ki nastanejo na oblačilih, vendar problem potenja dlani je pri rokovanju, stopalih zaradi vlaženja nogavic, čevljev itn.

Za dlani, stopala se uporabljajo razni farmacevtski pripravki, prav tako pa tudi iontoforeza v več aplikacijah z razmiki od enega tedna.

Dan danes se čezmerno potenje rešuje tudi z Botulinum toxinom, vendar je to zelo drago glede na to, da je postopek treba ponavljati vsakih 6 mesecev.

Po testu, s katerim se locirajo žleze znojnice in intenziteta potenja, aplicira se lokalni anestetik in sledi podkožni tretma cele regije z laserjem. Rezultat je viden takoj po posegu, ko se ponovno opravi test. Na tak način se reducira čezmerno potenje do 90%.

Po posegu se odpravi domov s kompresijskim povojem regij pod pazduho skozi 2-3 dni. Sledi nega kože pazduhe po pisnih navodilih.

Čezmerno potenje v regijah pod pazduho predstavlja velik higienski problem in otežuje socialni kontakt.

 

 

 

Testiranje potenja z jodom - pred in po tretmaju:

Poliklinika Maletić: Povečanje prsi, venska kirurgija, transplantacija las, liposukcijaPoliklinika Maletić: Povečanje prsi, venska kirurgija, transplantacija las, liposukcijaLaserji, ki jih uporabljamo

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr