Naše publikacije


O avtorju publikacij

Mr. sc. Duško Maletić, dr.med., kirurg specialist od leta 1984 in specialist urologije od leta 1988, z več kot trideset let kirurških izkušenj, je avtor par strokovnih publikacij iz medicinskih področij na katerih je aktiven.
Poleg tega, da je kot avtor teh publikacij zelo spoštovan med kolegami, mr. sc Duško Maletič je aktiven tudi kot pedagog v navedenih področjih in večkrat na leto izvaja izobraževalne seminarje za kolege zdravnike iz vseh delov Evrope.

 

1. Lepotne operacije in tretmaji - Primeri iz prakse in možnosti: Maletić, izdaja l. 2014

Lepotne operacije in tretmaji

Ta knjiga je tretja, razširjena izdaja naših publikacij o lepotnih operacijah in tretmajih. Dr. Duško, dr. Ines in dr. Ana Maletić so avtorji knjige. Razen z lepotnimi operacijami, se bralce bolj podrobno seznani z manj invazivnimi posegi, ki so povezani z uporabo laserja, radiofrekventnih valov, filerjev hialuronske kisline, botulinum toxina in temu podobnega.

Ob opisu same procedure, kot so priprave za posamezni poseg, opis posega, okrevanje, so v knjigi tudi številne slike pacientov poliklinike dr. Maletić pred in po posegu.ONLINE KNJIGA - Hrvaški
ONLINE KNJIGA - Angleščina
ONLINE KNJIGA - Italijanščina


2. Atlas estetskih operacij: Maletić, izdaja leto: 2009

Atlas estetskih operacijaV knjigi »ATLAS ESTETSKIH OPERACIJ«, ki sta jo napisala dr. Duško Maletić in dr. Ines Maletić, lastnika Poliklinike Maletić, lahko najdete informacije o estetskih posegih, ki jih opravljajo v polikliniki.

Vsak poseg spremljajo tudi risbe, s pomočjo katerih se jasno razloži tehnika vsakega posega.

Pregled vsebine tega atlasa lahko najdete tukaj.


3. Estetska kirurgija: Maletić, izdaja leto: 2001

Estetska kirurgija - Poliklinika MaletićDr.sc. Maletić in dr.med. Ines Maletić kot trden tandem delata že dolga leta. Profesionalni nemir in zagnanost ju peljeta zmeraj dalje v zahtevnih standardih, ki jih uporabljata pri svojem delu. Rezultat tega je ta publikacija
.
Ilustriran s pozorno izbranimi fotografijami, to je razumljiv in piten priročnik, ki odgovarja na osnovna vprašanja o estetskih posegih na telesu.

Avtorja nas enostavno peljeta skozi knjigo in nam razlagata osnovne pojme, nas seznanjata s skrivnostmi strokovne terminologije ter jasno opisujeta posege, ki standardi v sodobni estetski kirurgiji.
4. Pomembno za moške: Maletić, izdaja leto: 2001

Važno za muškarce - Poliklinika MaletićDr.sc. Duško Maletić s sodelavci je napisal to knjigo, ki se ukvarja z najpogostejšimi težavami moških po štiridesetem letu.

Knjiga predlaga tudi vrsto možnosti, ki so na razpolago moškim, če želijo rešiti kakšno estetsko ali zdravstveno težavo.

V prvem delu se govori o andro-pavzi oz. moškem klimakteriju, ki traja od 5 do 15 let, v drugem delu pa gre za kirurgijo in estetsko kirurgijo na splošno, s prikazom okoli dvajset estetskih kirurških posegov, ki so najbolj pogosti med moško populacijo.

5. Estetska kirurgija - Primeri iz prakse in možnosti, Maletić, izdaja leto: 2004

Primjeri iz estetske kirurgije - Poliklinika MaletićPrimeri iz estetske kirurgije - Poliklinika Maletić
Ta knjiga dr.sc. Duška Maletića bo zagotovo prav prišla ljudem, ki so kritični do sebe, se zavedajo časa kot neizpodbitnega dejstva v naših življenjih, ki pušča sledi na našem zunanjem videzu.

Bralcem bo prav prišla, da razširijo obzorja iz zdravstvene kulture in, da morda v posameznih opisanih posegih prepoznajo svoje pomanjkljivosti ali morebitno prihodnje zadovoljstvo, če se odločijo opraviti takšen poseg.

Avtorji nas vodijo skozi knjigo in s tolmačenjem osnovnih pojmov uvajajo v strokovno terminologijo ter jasno opisujejo posege, ki so se uveljavili v sodobni estetski kirurgiji. Istočasno podrobno opisujejo postopke pri sprejemu v kirurško ustanovo, administrativne zahteve, vrsto laboratorijske obdelave, ki je predpogoj za kirurške posege, izbiro anestezije, potek posega, na koncu pa iskreno predstavijo pojavnosti in način zdravljenja morebitnih zapletov.


6. Transplantacija las s FUE metodo: Maletić, izdanja leto: 2013

Transplantacija kose FUE metodom - Poliklinika Maletić

Glede na stoletna prizadevanja, da se upočasni izpadanje las oziroma, da se povrne njihova rast na mestih kjer jih ni, ta tema si zasluži veliko pozornost.

Številni ljudje, ki želijo svoj problem izpadanja las in plešavosti trajno rešiti, bodo odgovore na vsa vprašanja našli v tej knjigi dr.sc. Duška Maletića, ki podrobno razlaga vsaki korak tretmaja, dr. med. Ana Maletić pa uspešno opravlja zdravljenje.
Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr