Zmanjšanje in dvig dojk z liposukcijo in lasersko lipolizo

Zmanjšanje dojk je ena večjih operacij v estetski kirurgiji. Glede na trend manj invazivnih posegov v celotni estetski kirurgiji je dr. Duško Maletić osmislil novo metodo zmanjšanja in dviganja dojk, ki so jo zdravniki družine Maletić predstavili na enem od največjih kongresov estetske medicine v Parizu leta 2018.


Pred to operacijo je potrebno opraviti ultrazvok dojk, po potrebi tudi mamografijo ter napraviti sliko magnetne resonance, da se lahko izključijo potencialne bolezni dojk in je vidno, koliko odstotkov dojke tvori maščobno tkivo in koliko je žleznega tkiva.


Zmanjšanje in dviganje dojk z liposukcijo in lasersko lipolizo se lahko opravi s splošno ali lokalno tumescentno anestezijo. Pred posegom je nujna ocena splošnega zdravstvenega stanja.


Pri tej operaciji se na nekaj mestih na dojkah napravijo majhni vbodi, veliki približno 3 mm, skozi katere se vstavijo kanile za vbrizgavanje potrebne tekočine, kanile za liposukcijo in laserska sonda. Z laserjem se topi odvečno maščobno tkivo, ki se odstrani iz dojk z vibrirajočimi liposukcijskimi kanilami. Potem se z laserjem deluje na kožo tako, da koža retrahira in se dojke napnejo. Po posegu je potrebno nekaj tednov nositi specialen nedrček.


V naslednjih treh mesecih se maščobno tkivo maksimalno razgradi in koža retrahira. Potem se v primeru, da še vedno obstoji višek kože, lahko opravi še ena operacija za zmanjšanje, ko se izreže odvečna koža. Če se postavi ustrezna indikacija za zmanjšanje in dviganje dojk z liposukcijo in lasersko lipolizo, ta druga operacija najpogosteje ni potrebna.


Z zmanjšanjem dojk z liposukcijo in lasersko lipolizo po novi metodi, ki ne pušča sledov, kot so večje brazgotine na področju dojk, se izognemo težavam pri kasnejšem dojenju, ni izgube občutka na področju bradavic in okrevanje po posegu je znatno krajše in lažje v primerjavi s klasično operacijo.

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr