Liposukcija

Liposukcija je metoda s katero se s pomočjo negativnega pritiska - aspiracijo s specialnimi kanilami, trajno odstrani podkožno maščobno tkivo.

V zadnjih 30-40 let svojega razvoja tehnika je dosti napredovala. Danes se maščobno tkivo pripravlja prvo z vbrizgavanjem specialne tekočine za njegovo razbijanje (hidroliposukcija – wet, za razliko od prejšnje suhe – dry), se obdeluje z laserjem (Laser Assisted Lipoplasty – LAL) s ciljem ustvarjanja lipolize (raztapljanja maščob) in doseganja boljše zategnjenosti kože po posegu (skin tightening), samo jemanje ven pa se opravi s tankimi kanilami, ki vibrirajo (POWER ASSISTED LIPOPLASTY –PAL) ter se na ta način doseže, da je učinkovitost večja, posegi pa so krajši.

Odvisno od velikosti regije (ali več regij) poseg se lahko opravlja v tako imenovani lokalni tumescentni tekočini. Na ta način se v maščobno tkivo vbrizgava (z brizgami ali specialno črpalko) specialna raztopina z razredčenim anestetikom, ki deluje hitro in drugi, ki deluje podaljšano ob zdravilu, ki zoži krvne žile ter zmanjšuje krvavitve.

Če gre za večje kopice maščobnega tkiva ali več regij, poseg se opravlja tudi v spinalni anesteziji ali splošni anesteziji.

Pred operacijo se naredijo vse potrebne preiskave za določeno vrsto anestezije. Po posegu se ostane do okrevanja od anestezije. Specialni steznik se nosi par tednov 24h na dan.

Končen rezultat je ponavadi čez 3-4 meseca glede na delovanje laserja. Takrat se končajo fibrozni procesi zaraščanja v tkivu in vidno je koliko se je koža retrahirala na novi volumen.

Morebitne neravnine se lahko korigirajo z metodo liposhiftinga. Pri tem posegu se v tkivo vstopi s specialno sondo, ki je nazobčan in dol se jemlje tam kjer je maščobnega tkiva odveč. Nič se ne poteguje iz tkiva ven, temveč se postavi steznik in se na ta način proste partikule maščobnega tkiva, kot posledica kompresije, zlivajo proti vdolbinam neravnin (dr. Zya Sylan, dr. Blugerman).


Poliklinika Maletić: Povečanje prsi, venska kirurgija, transplantacija las, liposukcija
 dr. Maletić, dr. Blugerman

Poliklinika Maletić: Povečanje prsi, venska kirurgija, transplantacija las, liposukcija
 dr. Piere Fournier, dr. Maletić

Tretma liposukcije - preberite izkušnjo naše pacientke: Dnevnik moje liposukcije

Poliklinika Maletić: Povečanje prsi, venska kirurgija, transplantacija las, liposukcija   Poliklinika Maletić: Povečanje prsi, venska kirurgija, transplantacija las, liposukcija

Poliklinika Maletić: Povečanje prsi, venska kirurgija, transplantacija las, liposukcija   Poliklinika Maletić: Povečanje prsi, venska kirurgija, transplantacija las, liposukcija


   

 


   

 

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr