Lasersko odstranjevanje strij

Strije so poškodbe oziroma kožne brazgotine, ki nastajajo zaradi hitre rasti in napetosti kože. Obstajajo tudi genske dispozicije za nastanek strij. Najbolj pogosto se pojavijo v puberteti, nosečnosti in če se hitro zdebelimo. Strije se največkrat pojavijo na prsih, ramenih, nadlahtnicah, trebuhu, zadnjici in na stegnih. Sprva so strije rdeče barve zaradi pokanja kapilar, kot posledica naglega raztegovanja kože, s časom pa postanejo bele. Ne obstaja metoda, s katero bi bilo možno do konca odpraviti strije, razen s kirurškim izrezovanjem dela kože, na katerem so strije, kar je možno le, če imamo višek kože, toda potem ostane brazgotina.
 

Z laserskimi tretmaji se strije lahko omilijo, tako da so komaj vidne. Deset dni pred posegom odsvetujemo sončenje dela, ki bo tretiran. Poseg ni boleč in ni potrebna nobena anestezija. Najprej na strije delujemo z Nd:YAG laserjem, ki kožo segreje in vpliva na elastin in kolagen ter spodbuja zategovanje kože. Potem se strije tretirajo z Er:YAG frakcijskim laserjem ki odstranjuje površino kože in spodbuja obnovo. V primeru rahlo pekočega občutka uporabimo specialno napravo, ki piha mrzel zrak in hladi mesto, ki ga tretiramo z laserjem. Po posegu so tretirani deli lahko 5-7 dni rdečkasti in rahlo otekli. Še mesec dni po tretmaju se morajo tretirani deli kože zaščititi pred soncem.
 

V glavnem je poseg treba ponoviti dva do tri krat v razmakih enega meseca. Odvisno ob začetne intenzivnosti in globine strij, potem bodo strije veliko manj opazne.
Lasersko odstranjevanje strij – primeri pred in po tretmaju

  
Poliklinika Maletić: Povećanje grudi,operacija vena, presađivanje kose, liposukcija
Poliklinika Maletić: Povećanje grudi,operacija vena, presađivanje kose, liposukcija
 


Laserji, ki jih uporabljamo

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr