Lasersko odstranjevanje tetovaže

Laserska metoda je trenutno najbolj uspešna in najboljša metoda za odstranjevanje tetovaž, ker ne pušča nobenih brazgotin.

Pri tetoviranju se barva s pomočjo igle vnese v plasti kože. S časom seveda ljudje spremenijo svoj čut za estetiko, moda se vedno spreminja in sama tetovaža se lahko spremeni zaradi raztegovanja kože v nosečnosti, debelosti ali zaradi starosti. Na odnos do tetovaže vplivajo spremembe duševnega razpoloženja ali odnosov (pri tetovaži imen), celo tudi prisila (vpis v vojaške ali policijske šole) in si človek želi odstraniti tetovažo.

Do pred kratkim so se tetovaže odstranjevale s kirurškim posegom - del tetovirane kože se je izrezal. Druga tehnika je dermoabrazija z orodjem, ki strga zgornjo plast kože. V obeh primerih ostanejo vidne brazgotine. S kirurškim posegom ni možno odstraniti večje tetovaže. Obe metodi sta danes zastareli.

Pri laserskem odstranjevanju tetovaž je zelo pomembno uporabljati poseben laser, ki generira izjemno kratke pulze. To je pomembno, ker pulzi razbijejo pigment v drobne delce. Vsak pigment ima določen razpon valovnih dolžin, ki lahko absorbira. Pri samem posegu se razvija visoka temperatura, ki topi pigment, toda ne poškoduje tkiva okoli.


OPIS POSEGA V NAŠI USTANOVI

Po razkuževanju območja, ki ga nameravamo tretirati, neželeni pigment (tetovažo) najprej tretiramo z Er:Yag frakcijskim laserjem, ki pušča pikaste poškodbe na površju kože. To je priprava za odstranjevanje tetovaže. Potem isto območje tretiramo s Q SWITCH laserjem in z nastavkom za laser delujemo na pigment – izbira nastavka, ki ga bomo uporabili, je odvisna od barve, ki jo želimo odstraniti. In ker se pri tretmaju s tem laserjem razvije visoka toplota, uporabljamo posebno napravo, ki piha mrzel zrak na območje, ki se tretira z laserjem, da poseg ne bi bil neprijeten.
Ne priporoča se tretirati svežih tetovaž, marveč čakati 6 do 12 mesecev.


PO POSEGU SE PRIPOROČA

Po laserskem odstranjevanju tetovaže je potrebno tretirano območje mazati z bepanthen kremo in zaščititi z obvezo. Ta postopek je treba ponoviti nekajkrat dnevno v naslednjih 2 do 3 dni.

Priporoča se še en mesec dni zaščite tretiranega območja pred soncem.


PONOVITEV POSEGA

Za popolno odstranitev tetovaže je nujnih 2 do 10 tretmajev, ki se ponavljajo v intervalih najmanj mesec dni, odvisno od same tetovaže in uporabljenih barv.


PREDNOSTI TE METODE

Za razliko od dosedanjih metod odstranjevanja tetovaž s kirurško metodo ali z dermoabrazijo laserski tretma ne pušča nobenih brazgotin, ni boleč in je minimalno invaziven. Če pri odstranjevanju tetovaž kombiniramo Er:Yag in Q SWITCH laserja, je potrebno precej manjše število tretmajev za popolno odstranjevanje tetovaže. Naše izkušnje s kombinacijo teh dveh laserjev so odlične in imamo zelo dobre rezultate.

V Polikliniki Maletić že od 2008 leta uporabljamo različne vrste laserjev znanega slovenskega proizvajalca Fotona, ki so se pokazali kot učinkoviti in uspešni v lepotni medicini. Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam in lastnim raziskavam lahko za vsakega pacienta določimo individualno metodo za njegov specifičen primer, ki bo prinesla najboljše rezultate.Laserji, ki jih uporabljamo


Primeri pred in po:


 


Pred in po 2 tretmajih:


 

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr