HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Transplantacija masnog tkiva

Nakon što je metoda liposukcije razvijena, otvorile su se i nove ideje i mogućnosti koje ona indirektno pruža. Povećanje pojedinih dijelova tijela i popunjavanje defekata s vlastitim masnim tkivom pokazalo se kao izvrsna opcija. Kako bi što više masnih stanica preživjelo nakon vađenja iz tijela liposukcijom, masno tkivo se odvaja od lokalnog anestetika i krvi centrifugiranjem ili samo stajanjem -dekantiranjem. Na ovaj drugi način stanice se masnog tkiva manje traumatiziraju i veći broj stanica preživi. Nakon što se masno tkivo odvoji od lokalnog anestetika i krvi, stavlja se u šprice i ubrizgava u regije gdje se želi povećati volumen. Nije uputno ubrizgavati masno tkivo u primajuću regiju iglama, već kanilama koje su na vrhu tupo zaobljene, a otvori se nalaze postranično. Upotrebom specijalnog instrumentarija smanjuje se mogućnost lokalnih oštećenja i komplikacija povredom krvožilnog lokalnog sistema. Kod ubrizgavanja pripremljenog masnog tkiva uvijek se ide na veću korekciju željenog volumena jer dobar dio stanica će se resorbirati, to znači da će se sav onaj materijal razgraditi koji se nije uspio priključiti na cirkulaciju na novoj poziciji. Da bi rezultat bio trajan, zahvat valja ponoviti nakon tri do četiri mjeseca. Na ovaj se način dobivaju izvrsni rezultati.
 

Najčešća donorska mjesta s kojih se uzimaju stanice su trbušna stjenka i natkoljenice - unutarnja ili vanjska strana.
 

Na licu se obično mast transplantira u malarnu regiju, a to su obrazi. Mogu se popunjavati i duboke bore - npr. nazolabijalne. Uvećanje malarne regije - popunjavanjem obraza kako bi se dobili baby cheeks – rezultira i volumetrijskim liftingom tako da se povećanjem volumena malarne regije podiže ujedno i tkivo iznad nazolabijalne brazdei i Jaw Linea. Također je vrlo često i povećanje usana masnim tkivom.
 

Pomlađivanje dorzuma šaka transplantacijom masnog tkiva uz radiofrekvencu i laserske tretmane daje odličan rezultat. Transplantacijom masnog tkiva moguće je povećati dojke, stražnjicu, potkoljenice… U spolnoj kirurgiji transplantacija masnog tkiva primjenjuje se i kod povećanja velikih stidnih usana, a također i kod podebljanja muškog spolovila.
 

Za transplantaciju masnog tkiva jako je bitna kvalitetna donorska regija. Masne stanice koje se premjeste ne novu lokaciju i uspiju se spojiti na lokalnu mikrocirkulaciju, ostaju zauvijek u toj regiji.
 

Ovo je zasigurno najprirodniji put za povećanje pojedinih dijelova tijela.

Transplantacija masnog tkiva može se raditi u lokalnoj tumescentnoj ili u općoj anesteziji, ovisno o veličini regije koja se tretira.
 

Ako se zahvat radi u lokalnoj anesteziji, klijent može nakon zahvata otići kući, a ako se zahvat radi u općoj anesteziji, klijent odlazi kući nakon oporavka od anestezije.

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr