HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Smanjenje i podizanje dojki liposukcijom i laserskom lipolizom

Smanjenje dojki jedna je od najvećih operacija u estetskoj kirurgiji. Obzirom se trend kreće k manje invazivnim zahvatima u cijeloj estetskoj kirurgiji, upravo je Dr. Duško Maletić osmislio novu metodu smanjenja i podizanja dojki koju su liječnici obitelji Maletić predstavili na jednom od najvećih kongresa estetske medicine u Parizu 2018. godine.


Prije ove operacije nužno je napraviti ultrazvuk dojki, po potrebi i mamografiju te snimku magnetnom rezonancijom kako bi se mogle isključili potencijalne bolesti dojke te vidjeli koliki postotak dojke čini masno tkivo, a koliko žljezdano tkivo.


Smanjenje i podizanje dojki liposukcijom i laserskom lipolizom može se raditi u općoj ili u lokalnoj tumescentnoj anesteziji. Prije zahvata nužno je napraviti potrebnu procjenu zdravstvenog stanja.


Kod ove operacije, na nekoliko mjesta na dojkama rade se mali ubodi veličine oko 3 mm kroz koje ulaze kanile za ubrizgavanje potrebne tekućine - kanile za liposukciju i laserski fiber. Laserom se otapa suvišno masno tkivo, koje se nakon toga vadi iz dojki vibrirajućim liposukcijskim kanilama. Nakon toga se laserom djeluje na kožu, te tako se koža potiče da retrahira i time se dojke zategnu. Nakon zahvata potrebo je nositi specijalan grudnjak nekoliko tjedana.


Zatim se u naredna tri mjeseca masno tkivo maksimalno razgradi i koža retrahira. Nakon toga, u slučaju da još uvijek postoji višak kože, može se napraviti još jedna operacija smanjenja gdje se izreže višak kože. Ako se postavi adekvatna indikacija za smanjenje i podizanje dojki liposukcijom i laserskom lipolizom, najčešće ta druga operacija nije potrebna.


Smanjenjem dojki liposukcijom i laserskom lipolizom nova je metoda koja ne ostavlja trag u obliku velikih ožiljaka u području dojki, izbjegnu se teškoće s kasnijim dojenjem, nema gubitak osjeta u području bradavica, a oporavak nakon zahvata znatno je kraći i lakši u usporedbi s klasičnom operacijom.

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr