HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Laserska operacija vena

Laserska operacija vena (EVLT – endovenozni laserski tretman) prvi je put uspješno izvršena u Hrvatskoj upravo kod nas u Poliklinici Dr. Maletić.

Uz navedni zahvat, ovisno o lokalnom nalazu, vršimo i druge oblike liječenja proširenih vena, kao što su: klasična kompresijska terapija, sklerozacija, laserski tretman proširenih kapilara, UGFS (Ultrasound Guided Foam Sclerotherapy) – sklerozacija pjenom uz pomoć Color Doppler uređaja itd.

EVLT – lasersko zatvaranje većih vena - obično se primjenjuje umjesto klasične operacije čupanja vene (eng. Stripping).

Dijagnostiku vena određujemo Color Dopplerom i pregledom kirurga.

Za zahvat je potrebno izvršiti klasičnu prijeoperacijsku laboratorijsku obradu prema nalazima koje je liječnik zatražio.

Neposredno prije zahvata ponavlja se konzultacija s liječnikom, a nalaz se ponovno provjerava Color Dopplerom. Slijedi zahvat u lokalnoj tumescentnoj anesteziji. Laserska nit se pod kontrolom ultrazvuka uvodi u patološki promijenjenu venu. Toplina koja se oslobađa na  vrhu laserske niti (fototermički efekt) izaziva promjenu unutar vene i u njenom zidu, nakon čega dolazi do njenog zatvaranja.

Nakon zahvata pacijent odmah može hodati. Kompresivna čarapa se nosi oko 4 tjedna nakon zahvata.

Ovo je danas najprihvaćeniji zahvat za rješavanje proširenih vena u svijetu i s najmanjim postotkom recidiva, za razliku od drugih metoda.
 Uklanjanje vena - primjeri prije i poslije tretmana:Lasersko uklanjanje vena: prije tretmana Lasersko uklanjanje vena: poslije tretmana

    

    

   


Laseri koje koristimo

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr