HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Liposukcija

Liposukcija je metoda kojom se pomoću negativnog tlaka - aspiracijom posebnim kanilama, trajno odstranjuje potkožno masno tkivo.

U posljednjih 30-40 godina tehnologija je znatno uznapredovala. Danas se masno tkivo prvo priprema ubacivanjem posebne tekućine za njegovo razbijanje (hidroliposukcija – eng. Wet, za razliku od prijašnje suhe – eng. Dry), obrađuje laserom (Laser Assisted Lipoplasty – LAL) s ciljem stvaranja lipolize (otapanja masti) i postizanja bolje zategnutosti kože nakon zahvata (eng. Skin Tightening), a samo vađenje se vrši pomoću tankih kanila koje vibriraju (POWER ASSISTED LIPOPLASTY – PAL) i na taj se način postiže veća učinkovitost te skraćuje trajanje zahvata.

Pogledajte više na video zapisu >>>>


Ovisno o veličini regije (ili više regija), zahvat se može izvesti u tzv. lokalnoj tumescentnoj anesteziji. Na taj se način u masno tkivo ubrizgava (špricama ili posebnom pumpom) otopina s razrijeđenim anestetikom koji djeluje brzo i s drugim čije je djelovanje produljeno, uz lijek koji sužava krvne žile i smanjuje krvarenje.

Ukoliko se radi o većim nakupinama masnog tkiva ili više regija, zahvat se izvodi još u spinalnoj anesteziji ili općoj anesteziji. 

Operaciji prethode sve potrebne pretrage za određenu vrstu anestezije. Nakon zahvata pacijent ostaje u Poliklinici do oporavka od anestezije. Potrebno je nositi posebni steznik 24 sata dnevno tijekom nekoliko tjedana.

Konačan rezultat je obično vidljiv nakon 3-4 mjeseca, ovisno o djelovanju lasera. Tada se završavaju fibrozni procesi zarastanja u tkivu i vidi se koliko se koža retrahirala na novi volumen.

Eventualne neravnine se mogu korigirati metodom liposhiftinga. Kod ovog zahvata u tkivo se uvlači posebna, nazubljena sonda te se uzima masno tkivo s područja gdje je ono u suvišku. Ništa se ne izvlači iz tkiva van, već se postavlja steznik i na taj se način slobodni partikuli masnog tkiva uslijed kompresije slijevaju prema udubinama neravnina (dr. Zya Sylan, dr. Blugerman).

Poliklinika Dr. Maletić: Liposukcija
 dr. Maletić, dr. Blugerman

Poliklinika Dr. Maletić: Liposukcija
 dr. Piere Fournier, dr. Maletić

Tretman liposukcije - pročitajte iskustvo naše pacijentice: Dnevnik moje liposukcije

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr