HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

PRP tretman kose i vlasišta

PRP je kratica za platelet-rich plasma i znači krvna plazma bogata trombocitima. Trombociti su sastavne stanice naše krvi i sadrže brojne faktore rasta, a ti su faktori ujedno odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljivanje tkiva. PRP se primjenjuje kod liječenja ozljeda, pomlađivanja lica, vrata, dekoltea, šaka, k tome sprječavanja i ispadanje kose i djeluje stimulativno na rast kose.

S PRP tretiranjem kose i vlasišta u liječenju gubitka kose raznih uzroka smanjujemo gubitak kose, te potičemo rast i jačanje kose. PRP tretman primjenjujemo i uz transplantaciju kose, što rezultira s bržim zacjeljenjem i jačanjem kako transplantirane tako i ostale kose.

Za PRP tretman potrebo je izvaditi manju količinu klijentove krvi (kao u laboratoriju); nakon toga krv se centrifugira u specijalnom uređaju gdje se plazma bogata trombocitima odvaja od ostatka krvnih stanica. Mjesto na koje će se ubrizgati PRP dezinficira se, te se nakon toga PRP ubrizga vrlo tankim iglama.

Ovaj tretman ne zahtijeva anesteziju, no ako klijent želi, mogu se mjesta koja će se tretirati namazati anestetskom kremom ili se može dati lokalna blok anestezija. Najčešće je dovoljna samo primjena vibracije na mjestima ubrizgavanja.

Cijeli tretman traje oko pola sata, te se klijent nakon zahvata vraća svojim dnevnim aktivnostima.

Bitno je ubrizgati PRP na odgovarajuću dubinu gdje se nalaze matične stanice folikula, kako bismo postigli najbolji učinak. Prvi rezultati obično su vidljivi već nekoliko tjedana nakon tretmana.

PRP tretmane vlasišta preporučamo tri puta u godinu dana u razmacima od tri do četiri mjeseca. Ovisno o stanju vlasišta, ponekad primjenjujemo i drugačije protokole.

  


 

 


 


 


Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr