HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Transplantacija brade i brkova FUE metodom

U estetskoj su se kirurgiji razvile mnoge grane – jedna od novijih i sve popularnijih je i transplantacija dlake (kose) u područje brade. Također u bradu se mogu transplantirati i dlaka brade s jednog dijela vrata ili lica u neki drugi dio lica ili se mogu transplantirati dlake s drugih dijelova tijela.

Kako je uvriježeno mišljenje da su brada i brkovi simbol muževnosti i markantni dijelovi lica, oni uvelike doprinose općem dojmu muškog lica ­ nekada su se brada i brkovi smatrali simbolom moći i mudrosti. To je ujedno i razlog zašto se sve veći broj muškaraca odlučuje na transplantaciju kose u područje brade.

Za nedostatak rasta dlaka na bradi postoji više razloga: nedovoljna prirodna gustoća, upale, ožiljci nakon operacija, ranije traume, opekline, ožiljčana alopecija.

Prije transplantacije potrebno je isključiti da se radi o gubitku dlaka uzrokovanim stresom, upalom ili nekom organskom bolesti. Bitno je prije zahvata obaviti razgovor s pacijentom i detaljan pregled, te označiti mjesta gdje će se dlake transplantirati. Zatim ostatak našeg tima radi prijeoperacijsku pripremu.

Dva tjedna prije zahvata treba izbjegavati unos lijekova koji potiču krvarenje, ne konzumirati alkohol pet dana prije zahvata, a kavu i čaj najmanje dva dana prije transplantacije.

Zahvat nije nimalo bolan – sve što pacijent osjeti je davanje lokalne anestezije.

Folikularne jedinice uzimamo najčešće sa zatiljnog dijela vlasišta. Ako se pak zahvatom želi prikriti ožiljak na bradi ili brkovima, tada je folikule s dlakama najbolje uzimati s druge strane vrata ili lica, ovisno o položaju ožiljka. Osobitost kod FUE metode je da se dlake odnosno folikularne jedinice uzimaju pojedinačno, dakle jedna po jedna, specijalnim instrumentom koji nije u promjeru veći od jednog milimetra. Ovakav je postupak nužan, jer svaki rez veći od milimetra ostavio bi vidljive ožiljke u donorskoj regiji – zahvaljujući ovoj metodi, ožiljaka nema. U sljedećem se koraku specijalnim mikrokirurškim instrumentima folikularne jedinice implantiraju u predviđeno područje brade i brkova.

Istog dana, nakon što se obavi zahvat, pacijent se može uputiti svojoj kući ­ naš savjet je da se desetak dana ne bavi sportom, da izbjegava veće fizičke aktivnosti i da donorsku i primajuću regiju prska odn. tretira sedam dana specijalnim sprejom. Također upozoravamo da se ne iznenadi, jer je prirodni tijek oporavka da nakon desetak dana dlake ispadnu iz transplantiranih folikularnih jedinica, a za 14 do 32 tjedna mogu se očekivati nove odn. prve dlake.

Hoće li se zahvat ponavljati ili ne, ovisi o željama pacijenta – želi li manje ili više gustu bradu i brkove.

Rezultati koje ovom metodom postižemo su odlični – nema ožiljaka, a izgled brade i brkova je prirodan i odgovara željama pacijenta.


Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr