Odebelitev in podaljšanje moškega spolovila

Poseg podaljšanje spolovila se opravlja v primerih mikropenisa, kar pomeni penis v sproščenem stanju manjši od 4 cm, v erekciji pa manjši od 7 cm. Poseg se lahko naredi tudi pri večjih dimenzijah s želenim ciljem podaljšanja.

Operacija elongacije (podaljšanja) spolovila se ponavadi opravlja v splošni ali spinalni anesteziji, glede na to pa so odvisne tudi preiskave, ki se delajo pred posegom.

Na korenu penisa se naredi polločni rez, ki se po rezanju suspenzornega ligamenta penisa sešije v obliki znaka Mercedes. Brazgotina je na z dlakami pokritem področju in na tak način skrita.

Po okrevanju od anestezije pacienti odhajajo na hišno nego. Priporočeno je mirovanje skozi par dni, ne imeti odnosov niti masturbirati par tednov. Niti na rani se same resorbirajo.

Na tak način se lahko doseže podaljšanje za 2-2,5 cm.

V kolikor obstaja želja, da se odebeli, ponavadi se dela lipofiling – polnjenje ovojnic penisa z lastnim maščobnim tkivom. Glede na to, da telo prepozna gensko svojo maščobo, del se bo resorbiral, vendar del ostane, in sicer tisti, ki se je povezal na kapilarno cirkulacijo. Običajno se dela dopolnjevanje čez 3-4 meseca, s čemer se dobi dolgoročen rezultat. Lahko se odebeli 4-5 mm v polmeri.

VIDEO >>

 

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr