HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Uklanjanje ksantelazmi

Ksantelazme su nakupine masti (lipida) u području gornje ili donje vjeđe koje izazivaju promjene i mogu biti različitih veličina, no bezbolne su i bezopasne. Njihov nastanak može biti povezan s povišenom razinom masnoća (kolesterola i triglicerida) u krvi ili s bolesti jetre.

Važno je znati da te promjene ili ksantelazme neće nestati spontano, a postepeno rastu. Jedini način liječenja je njihovo uklanjanje - prvenstveno se to radi iz estetskih razloga. 

Uklanjanje se preporuča kada su promjene male veličine, jer je tada i ožiljak diskretan. Zahvat se radi ambulantno, u lokalnoj anesteziji ili bez anestezije, što ovisi o veličini promjene. Nakon zahvata pacijent može samostalno ići kući. Sam postupak uklanjanja ksantelazmi izvodi se laserski s Erbium Yag laserom, a ranica koja zaostaje nakon postupka zacijeli unutar sedam do deset dana. Tijekom procesa zacjeljenja preporuča se izbjegavanje prljavih i prašnjavih prostora. Koliki će ožiljak konačno biti ovisi o veličini promjene - u početku je ožiljak crvenkast, a postepeno sve više nalikuje okolnoj koži.Pacijent se tijekom mjesec dana nakon zahvata ne smije izlagati suncu. U slučaju velikih promjena i kada se ne preporuča lasersko uklanjanje, ksantelazme se uklanjanju kirurški, a rana se primarno šiva. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, a šavovi se obično uklanjanju nakon sedam dana. Ožiljak je u početku crvenkast te također s vremenom blijedi.


 

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr